Dag 1

Når man nu ikke er vant til at rejse med tog , så er det lidt mærkeligt, at det er på en benzinstation, man skal købe sit 10-klipskort! Men konkurrenterne må vel hjælpe hinanden. Vi kom godt fra Skodsborg station til Kastrup og måtte naturligvis spørge om vej til Norwegians indcheckningsskranke. Den var længst borte i den gamle afgangshal. Og så gik turen hele vejen tilbage igen, men nu på første sal til “security-check”. Af med livrem og seler, lommeindhold og 1 liters “toiletposer” med genluk?! Og så den anden vej (eller første vej) igen allerlængst ude igennem endeløse duftende/lugtende tax-free butikker til den fjerneste gate. Diskreminering af et lavprisselskab? Nej, det er vel bare taktik. Godt var det, at vi var i så god tid.

Endelig i Oslo Gardermoen. Efter nok nogle lange vandringer og overflytning af vores egen kuffert kom vi på flyet, som et par timer senere landede i Tromsø lufthavn. Dejligt. Den er da til at overskue. Fat i lejebilen og så af sted. Nå, nej. Vi gik lige et par ture rundt om den for at inspicere ridser og skrammer og gøre opmærksom på, at det ikke var vores! Alt i orden og så – af sted ind til byen for at finde et hotel.

Adresser? Jo, vi havde nogle adresser at køre efter, men gadeskilte? Nej, dem er der godt nok ikke mange af i Tromsø. Men der er mange tunneller- og gaderne er ensrettede – den forkerte vej:-) Men det lykkedes os da efter nogen tids søgen at finde ned til havnen og få stillet bilen.

Men selv i byer langt nord for polarkredsen findes der Europark. Ikke så meget som en enkelt lille ydmyg plads under et stillads var der at opdrive, uden der skulle betales 20 kr. for en times parkering, selv om klokken var over forretningernes lukketid. Betal og se glad ud. Nu ville vi så bare gå lidt rundt og se om der ikke skulle være et hotel der. Og det var der. Med meget søde og venlige unge mennesker til at tage sig af os. Og de vidste endda om et sted, hvor man kunne holde GRATIS mellem klokken 20 og 8 næste morgen. Dejligt værelse med udsigt, lidt mågeskrig og et par småskibe, der holdt lysmakinen i gang hele natten.

2009 juni og juli rejse til Kirkenes 063

Tænk at sejle fra Lübeck til Tromsø! Han havde parkeret lige under “vores” vindue!

Vi faldt i søvn med mange forventninger til næste dags oplevelser og indtryk.

There are no comments on this post.

Skriv en kommentar