Dag 0

Ja, så begynder vores store tur til det nordligste og østligste af Norge – (lige med undtagelse af Svalbard og den slags). Men hvor begynder en rejse? I tankerne, ved tasterne, på papiret, ved bestillingen af hotel, udflugter, fly, færge – eller ved valutavekslingen i banken?

For vores vedkommende begyndte den i tankerne, ønskerne og lysten til at se den del af Norge, som ingen af os havde set, men kun hørt om. Og så var der alle forberedelserne. 

Og her kommer både Voldborg og Vidar Teisen til kort! (Det gør deres yngre mandlige og kvindelige efterfølgere også).Ingen kan med nogenlunde rimelighed forudsige vejret i Skandinavien en måned ud i fremtiden. Så allerede der havde vores egen erfaring sagt os, at vi ville rejse for rejsens skyld: For at se og “føle” landet. At have været der – ikke for at kunne prale med det – men for at få et indtryk af de forhold, som mennesker før og nu har måttet underlægge sig: Klimaet, havet, fjeldene, de næsten endeløse områder, plante- og dyreliv, afstande og alt det andet, der er afgørende for at eksistere.

Men da flybilletterne var bestilt, blev den første overnatning på rejsen hos børnebørnene på Sjælland, for man skal jo så frygtelig tidligt op, hvis man fra Daugård skal nå til Kastrup før klokken er blevet 8!

2009 juni og juli rejse til Kirkenes 042

Pragtfuldt vejr, badetur i Øresund (for den yngste generation)

  2009 juni og juli rejse til Kirkenes 053

og jordbærspisning!

There are no comments on this post.

Skriv en kommentar